Knjiga “Martin Krpan – diplomat in vojščak”

V zavodu občasno pripravljamo publicistične projekte v skladu z našim poslanstvom. Prvi tovrstni projekt je bil izveden v letu 2009, ko smo izdali knjigo dr. Milana Jazbeca: Martin Krpan – diplomat in vojščak.

Knjigo lahko naročite po telefonu: 041 932 832 (Andreja) ali e-mailu:info@martinkrpan.org. Cena za en izvod knjige je 16 EUR in vključuje poštnino v Sloveniji. V primeru naročila več knjig vam bomo posredovali ugodno ponudbo.

O knjigi so povedali:

  • "Svojo diplomatsko spretnost je Krpan povezoval s svojo izjemno močjo. In bil uspešen. Naša diplomacija te izredne moči nima. Kje je lahko njena posebna moč, bo morala šele odkriti." (dr. France Bučar, državnik)
  • "To besedilo je res nekaj posebnega, spretna miselna igra o naravi človeškega delovanja. Naj živi Martin Krpan - s kobilico vred!" (Helga Glušič, profesorica književnosti)
  • "Knjigo bomo vojaki z veseljem razlagali ne le svojim vnukom, ampak tudi v vojaških šolah. Tudi zato, ker avtor tako kot Levstik preko Krpana izpostavlja, da je treba krepiti slovensko samozavest, iznajdljivost in zagledanost v rodno zemljo." (Generalmajor Alojz Šteiner, Načelnik Generalštaba Slovenske vojske)